Tudástár

Az outsourcinggal kapcsolatos jogos és alaptalan félelmeink:

Nézzük először az alaptalan félelmeinket:

„Nem lesz rálátásom az adataimra”

Ma már a szolgáltatók jelentős része tudja biztosítani az általa használt bér, illetve HR programhoz az on-line hozzáférést. Így ha akarunk bármikor „belekukkanthatunk” a rendszerbe.

„Hogyan kap így adatokat a HR vagy az ügyvezetés?”

Az aggódások egy része abból ered, hogy eddig a bér vagy HR szoftverből nyerték ki az adatokat (pl. fluktuációs statisztika, lejáró próbaidősök) ami viszont nem lesz a cégnél a jövőben. Ha a kiszervezési folyamat előkészületekor tisztázzuk, hogy mire is van szükségünk, akkor azt a szolgáltató határidőre „szállítja”. Másik megoldásként on-line lekérdezési lehetőséget is kérhetünk a szolgáltatótól. Ehhez azonban annyit fontosnak tartok megjegyezni, hogy a hatékony és jó lekérdezésekhez sok esetben erős programismeret és szakmai ismeret is szükséges. Nem is beszélve arról, hogy mennyi időt és erőforrást spórolunk, ha a kimutatásainkat „készen kapjuk”, nem magunk állítjuk össze.

„A külső cég lassabban képes reagálni, lassulnak bizonyos folyamatok”

A mai on-line világban már nagyon kevés olyan információs feladat van, aminek gyorsaságán a távolság rontana. Sőt a kiszervezett bérszámfejtés esetében még a hóvégi bérszámfejtés gyorsulását is elvárhatjuk, hisz a szolgáltatónál több munkatárssal dolgozik, így időszakos átcsoportosítással és hatékony folyamatokkal elérhető a szolgáltatási idő rövidülése.

És a jogos félelmeink:

Mi lesz azokkal a kollegákal, akik eddig ezt a tevékenységet végezték

A kiszervezés létszámcsökkentést von maga után, hacsak nem találunk valamilyen másik feladatot a cégnél a dolgozóink számára. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor bizony számolni kell vele, hogy a kiszervezéshez a kezdetekben „rossz szájíz” is társulhat. Ennek kezelésére szolgálhat, ha a szolgáltató átveszi tőlünk korábbi munkatársunkat, azonban ehhez több feltététel egybeesése is szükséges.

Az emberi tényező akkor is megnehezítheti a helyzetet, ha a munkavállalót tovább foglalkoztatjuk más munkakörben, mert a kiszervezést megfelelő kommunikáció hiányában eddigi munkája leminősítésének éli meg.

Az őszinte és nyílt kommunikáció az az eszköz a kezünkben, amivel ezt a „kezdeti nehéz helyzetet” megoldhatjuk.

3 dolog Önért, amiben különbözünk versenytársainktól

1.
SGP - Biztonsági
garancia csomag

(Security Guarantee Package)

2.
FSS - Rugalmas átállást eredményező rendszer

(Flexible Switching  System)

3.
MIS -  Menedzsment
tájékoztató rendszer

(Management Information System)

Referenciák

„Csak köszönettel tartozom a HR-Face munkájáért.Mind szakmai szempontok alapján, mind emberileg a lehető legtöbbet nyújtják. Különösen ügyfélközpontúnak tartom, hogy rendelkezésre állásuk kifogástalan.
Közhellyel élve, már-már túl ideális a munkakapcsolat: társaságunk képviseletét gyorsan is, jól is és ráadásul megfelelő áron látják el.
Külön köszönet illeti Krisztinát, akitől a nap bármely szakában tökéletes választ lehet kapni.

Szányel Zoltán
Pénzügyi vezető
ALD Automotive Magyarország Kft.
www.ald-automotive.com


„A havi rendszeres feladatok mellett, az egyedi igényeinkre is maximálisan odafigyelnek.  Vállalatunk méretéből és multinacionális kultúrájából is következik, hogy sok egyedi kimutatásra, listára, kalkulációra van szükségünk néha „tegnapra”. Épp ezért rugalmasságuk kiemelkedően fontos nekünk. Számunkra érték, hogy jól tudunk velük együtt dolgozni, gondolkodni.” 

Klauss Éva
HR-Manager
CRH-Hammerstein
Mór
www.crhhammerstein.de


„Hogy miért jó veletek együtt dolgozni?
Hát először is: a szolgálatkészség (bármikor bármivel kereshetlek)
Másodszor is: a szakmai hozzáértés (eddig mindent megoldottunk)
Harmadszor: a pontosság (nálam eddig még minden időben jött)”

Széles László
Kereskedelmi vezető, KRAUSE Kft.
Érd
www.krause-systems.hu


„Bérszámfejtés és cafetéria rendszerünket is teljes egészében a HR-FACE Kft-re bíztuk. A bérszámfejtés hiba%-a 0%. A határidőket még az eseti nehézségek, és változások ellenére is igyekeznek betartani. Kérdéseimmel tanácsadójukhoz mindig fordulhatok.”

Molnár Erika
Gazdasági igazgató
OKIN-Hungary Gépgyártó Kft., Hajdúdorog
www.okin.de