Tudástár

Garancia, na de mire?

A kiszervezés előtt álló cégek nem mindenesetben vannak tisztában azzal, hogy mire kapnak(hatnak) garanciát, mikor valamely tevékenységüket külső szolgáltatóhoz helyezik ki. Röviden áttekintjük a garanciavállalás alapvető formáit:

Garancia szakmai felelősségre

A szolgáltató tevékenységéért szakmai felelősséget vállal. Ez jelenti esetünkben egyrészt a jogszabályi feltételeknek megfelelő bér- és TB elszámolást, másrészt, jelenti a hatósági adatszolgáltatásokat is. Azaz, ha a következő TB ellenőrzésnél az OEP büntet, a bírság a szolgáltató részére átterhelendő. A késedelmes adatszolgáltatásokból eredő bármilyen bírság is ugyanebbe a kategóriába tartozik.

Minőségi garancia

Amikor az outsourcing szolgáltató a minőségre is garanciát vállal. Meghatározásra kerülnek azok az objektív tevékenységi mérőszámok, amelyek megvalósulását a szolgáltató vállalja. Valamint meghatározzák a mérőszámoknak azt a szintjét, aminek meg nem valósulásánál már a szolgáltatót anyagi felelősség is terheli. Például cégünk is nyújt a bérszámfejtés esetében ilyen garanciát. Ha a bérszámfejtési hiba% a mi hibánkból két hónapot meghaladóan 1% felett van, akkor árengedményt nyújtunk. Ez a vevő számára egy biztosíték, a szolgáltató számára pedig erős motiváció, hogy megfeleljen a kitűzött célnak. Örömmel jegyzem meg, hogy cégünk életében még nem fordult elő hogy a bevezetési szakaszt (1-2hónap) követően, több egymást követő hónapban meghaladtuk volna az 1%-os hibaszázalékot.

3 dolog Önért, amiben különbözünk versenytársainktól

1.
SGP - Biztonsági
garancia csomag

(Security Guarantee Package)

2.
FSS - Rugalmas átállást eredményező rendszer

(Flexible Switching  System)

3.
MIS -  Menedzsment
tájékoztató rendszer

(Management Information System)

Referenciák

„Csak köszönettel tartozom a HR-Face munkájáért.Mind szakmai szempontok alapján, mind emberileg a lehető legtöbbet nyújtják. Különösen ügyfélközpontúnak tartom, hogy rendelkezésre állásuk kifogástalan.
Közhellyel élve, már-már túl ideális a munkakapcsolat: társaságunk képviseletét gyorsan is, jól is és ráadásul megfelelő áron látják el.
Külön köszönet illeti Krisztinát, akitől a nap bármely szakában tökéletes választ lehet kapni.

Szányel Zoltán
Pénzügyi vezető
ALD Automotive Magyarország Kft.
www.ald-automotive.com


„A havi rendszeres feladatok mellett, az egyedi igényeinkre is maximálisan odafigyelnek.  Vállalatunk méretéből és multinacionális kultúrájából is következik, hogy sok egyedi kimutatásra, listára, kalkulációra van szükségünk néha „tegnapra”. Épp ezért rugalmasságuk kiemelkedően fontos nekünk. Számunkra érték, hogy jól tudunk velük együtt dolgozni, gondolkodni.” 

Klauss Éva
HR-Manager
CRH-Hammerstein
Mór
www.crhhammerstein.de


„Hogy miért jó veletek együtt dolgozni?
Hát először is: a szolgálatkészség (bármikor bármivel kereshetlek)
Másodszor is: a szakmai hozzáértés (eddig mindent megoldottunk)
Harmadszor: a pontosság (nálam eddig még minden időben jött)”

Széles László
Kereskedelmi vezető, KRAUSE Kft.
Érd
www.krause-systems.hu


„Bérszámfejtés és cafetéria rendszerünket is teljes egészében a HR-FACE Kft-re bíztuk. A bérszámfejtés hiba%-a 0%. A határidőket még az eseti nehézségek, és változások ellenére is igyekeznek betartani. Kérdéseimmel tanácsadójukhoz mindig fordulhatok.”

Molnár Erika
Gazdasági igazgató
OKIN-Hungary Gépgyártó Kft., Hajdúdorog
www.okin.de